På denne bloggen vil du finne artikler som er ment å hjelpe deg å løfte blikket over og forbi de høye teologiske veggene organisert kristendom reiser rundt sine menigheter. På den måten hindrer de individets mulighet til å virkelig bli kjent med en større og faktisk ALLMEKTIG Gud.

fredag 6. mars 2009

SUNN lære? Hvor?

Halleluja!

Gud velsigne deg bror for at du forkynner sannheten, at du forkynner en Gud som ER kjærlighet, for at du forkynner EN GOD HYRDE som faktisk, virkelig, på "årntli altså" forlater de 99 for å finne den siste. Kristne i dag forkynner det motsatte: At hyrden redder den ene og forlater de 99.

Bli ikke mismodig når kristne ikke tar i mot de gode nyhetene, at Jesus Kristus ER (VIRKELIG, I SANNHET PÅ "ÅRNTLI ATLSÅ) VERDENS FRELSER. (Joh 4,42, 1.Joh 4,14). Dessuten gjør han ikke forskjell på folk: Rom 2,11 og 1. Pet 1,17. Det står FOLK, ikke "troende." Hvis Gud ikke gjør forskjell på folk (på mennesker altså) og Han skal dømme oss med ild (som i ild-prøver) for å brenne bort det gamle mennesket slik at vi nettopp kan BÆRE FRUKT SOM ER OMVENDELSEN VERDIG, da skal han dømme den vantro verden på akkurat samme måte, gjennom ild-prøver ved sin åndelig fortærende ild. Gud er jo en fortærende ild. Virker som du i alle fall har åpenbaring på at Guds dommer har en hensikt, en oppdragende hensikt med et helt konkret mål, ikke dette meningsløse kristne helvete som blir forkynt i dag. Jes 26,9: "For så snart dine dommer rammer jorden, LÆRER jordboerne rettferdighet." Hva er hensikten med at jordboerne skal LÆRE rettferdighet hvis Gud likevel skal kaste dem i et EVIG "kristent" helvete hvor fysiske kropper skal fysisk brenne i en fysisk sjø av ild som i tillegg IKKE skal brenne dem opp så de slipper denne EVIGE pinen - hvor perverst går det menneskelige sinnet an å bli. Jeg SKAMMER meg over at vi kristne kan hevde, og forkynne slikt. Kristne går rundt og forteller folk med et smil om munnen hvor utrolig GOD Gud er, og at "Jesus elsker deg", men "eh....KUN hvis DU elsker Ham først." Ordet sier at Han elsket OSS først. Nei, det gir ingen mening med en Gud som slutter å elske sine skapninger (alle er etterkommere av Adam) i det øyeblikket vedkomne dør fysisk i dette livet. Mange ville kanskje si at det "er ikke det vi sier," men EGENTLIG så er det desverre det. For man SIER at Gud er allmektig, men man TROR det ikke...for man innsisterer på å tviholde på denne fantasi-fabel-hypotesen om "FRI VILJE" fordi man rett og slett hater tanken om at Gud FAKTISK ER ALL-mektig, og ikke bare "mektig." Dette er kjødelig!! Kjødet elsker tanken om at man er herre over sitt eget liv, men biblene sier noe annet. De sier at det er GUD som virker i oss til å ville og å gjøre etter Hans gode vilje. Kristne sier at det er dem selv - fordi de jo har en "fri vilje" til å "velge" å gjøre det som er godt. Jesus sier det motsatte: Han sier at uten MEG kan dere INGENTING gjøre. Når skal vi begynne å faktisk TRO dette??? Biblene sier også dette: For i ham er det vi lever og rører oss og er til[...] Apg 17,28.

Det er deilig for kjødet å kunne rose seg av "sin egen innsats", men vi MÅ begynne å akseptere at Gud virkelig "virker alt etter SIN viljes råd", ikke etter vår fantasi-frie-viljes råd.

Nei bror, så lenge kristne ikke er villige til å bøye seg for Guds allmakt og virkelig akseptere at det er Den Almektige GUD som styrer ALT (slik som skriftene så ettertrykkelig sier) så vil man fortsette å tvi-holde på denne hedensk-filosofiske hypotesen (den er ikke verdig til å kalles en teori en gang) om såkalt "fri vilje" til å "velge" Jesus. Og dette når vår Herre og Frelser SELV sier det MOTSATTE: At "Dere har ikke utvalgt Meg, men JEG har utvalgt dere." Tro Guds Ord folkens, hvis du er en dispippel (dvs en etterfølger og en som blir lært) av Jesus, så er det fordi Den Almektige Gud i sin NÅDE har GITT deg denne gaven av tro til tro, altså til å tro og behage Ham selv. Det er ikke din egen gjærning (slik som Ef. 2,8 sier) fordi du på egen hånd og totalt uavhengig av Gud har "valgt" Jesus og "akseptert Ham som din personlige Herre og Frelser", noe som forsovidt IKKE står i våre bibler...NOE sted. Våre bibler sier: "omvend og tro evangeliet." Det er veldig viktig å godta at den troen man har til Gud er ikke en tro man har produsert i seg selv, da er jo det en gjærning som du selv har ære for, nei Gud står bak den troen. Nå MÅ kristne begynne å skille mellom det å "ta valg" (som vi gjør hele tiden) og såkalt "FRI VILJE". All ære til Gud.

Så lenge kristne insisterer på at õlam [heb.] og den greske oversettelsen "aion" betyr "evig" (selv om aion er oversatt med 8-9 forskjellige ord i biblene), og at adjektivet av aion - aionios - betyr "evigvarende" og "uendelig", fordi det står i BIBLENE våre, så vil man tvi-holde på at Gud skal straffe-pine 90%+ av alle sine EGNE skapninger i billioner av billioner av billioner av år og SÅ VIDERE faktisk - i uendelighet.

Så lenge kristne ikke er villige til å grave etter skjulte skatter slik Ordet sier at vi SKAL, men bare slår seg til ro med at "vi må ta det som det står (i våre BIBLER???) - så kommer man ikke til å noen gang kunne forkynne evangeliet (som er GODE nyheter) til verden.

Så lenge kristne ikke er villige til å grunne litt på hvorfor biblene våre oversetter fire forskjellige hebraiske/greske ord til det ene ordet helvete/hell (noen steder dødsriket) - så vil man ikke bli fri fra denne tortur-dokrinen som er skapt av mennesker og som har terrorisert så mange mennesker opp igjennom tidene fra ca 500-600 etter Kr. da "doktrinen om endeløs pine" offisielt ble tatt opp i den romersk-katolske lære av Augustin. At vår himmelske Far, den almektige Gud (som ER kjærlighet) av kristne er blitt gjort til universets største sadist og torturist (Hitler og Stalin blekner i forhold) har gjort mer enn noe annet for å støte mennesker bort fra evangeliet og vår Herre selv. Å forkynne dette, og i tillegg proklamere at "Guds Ord" sier det, er en SYND og blasfemi av høyeste grad, og de som gjør det VIL stå til ansvar for dette på den dagen da vi ALLE (troende også) skal frem for Kristi domstol.

Så lenge kristne ikke klarer å tro NOEN av de hundrevis av enkle bibelske erklæringer om "ALLE", så vil man tvi-holde på de 10-12 skriftstedene som i våre oversettelser kan forlede folk til å tro at Gud skal torturere flestepaten av sine egne skapninger "til EVIG tid."

Så lenge kristne tror at en "troserklæring" på X antall linjer og med fine rammer rundt noen gang kan presentere Guds FULLE råd og SUMMEN av Hans ORD, nei, da vil aldri evangeliet bli forkynt.

Så lenge kristne tror av "bibelen min" ER Guds Ord, så kommer man aldri videre. Folkens, biblene våres (de hundrevis av forskjellige oversettelsene som er i salg i dag) ER ikke Guds opprinnelige Ånds-innspirerte Ord. De er delvis vellykkede OVERSETTELSER av Guds opprinnelige Ånds-inspirerte Ord. Noen bedre og mer troverdige enn andre.

Så lenge kristne tror at "frelst" betyr "repeter denne bønnen her etter meg og trå over denne linjen her" så ER du frelst", så vil man aldri gro og vokse opp til manns modenhet, opp til hodet som er Kristus og således bære frukt som er omvendelsen verdig - og det er jo Gud som GIR denne omvendelsen i utgangspunktet - det er ikke en selv som i egen kraft uavhengig av Gud "omvender seg selv", slik mange forkynner i dag.

Så lenge kristne kun setter sin lit til Herren i dette livet, så vil ikke evangeliet bli forkynt - de GODE NYHETENE vil ikke komme ut. "Hvis vårt håp til Kristus bare gjelder for dette livet, er vi de ynkeligste av alle mennesker." 1. Kor 15,19. Er ditt håp at Jesus har frelst DEG, eller er det at Jesus virkelig ER verdens frelser som Ordet sier?

Så lenge kristne ikke tror at Jesus ER (for real) VERDENS FRELSER som Guds eget Ord sier, men at "han er verdens TILBUD til frelse" som Ordet ikke sier...ikke et eneste sted...så blir ikke evangeliet forkynt. Jesus kan ikke VÆRE verdens frelser slik som Ordet sier, hvis Han ikke (i tider som skal komme) faktisk FRELSER alle. Hvordan gjør Han dette, jo ved å kaste dem i ildsjøen som ER den andre død, altså den døden du og jeg må dø hver eneste dag når vi vandrer med vår Herre Jesus for å bli mer og mer lik Ham: "Og vi, som uten slør for ansiktet ser Herrens herlighet som i et speil, vi blir alle forvandlet til dette bildet, fra herlighet til herlighet, og dette skjer ved Herrens Ånd." (2. Kor 3,18). Vi kan ikke brenne bort det gamle mennesket og dets syndenatur uten at vi går gjennom helvetes ild (gr. gehenna ild) HVER eneste dag. Hvorfor er det slik at kristne tror vår Herre Jesus når Han sier at "det ord jeg taler til dere, se det er ÅND og LIV" KUN når det er snakk om de troendes vandring? Det er ingen som TROR at vi fysisk skal kutte av oss en hånd eller et ben eller fysisk rive ut et øye for at hele kroppen vår ikke skal bli kastet i en fysisk ild gjør vi vel...? Nu vel, det ER riktignok noen som tror dette og handler på det, men la oss la dem være i fred! Kristne er helt enig i at Vår Herre her snakker om Åndelige sannheter og konsekvenser (for vi ER jo frelst vi), mens når den samme ilden (som er DOM) kommer over vantroens barn etter den 2. oppstandelse DA er den plutselig fysisk. Hele Åpenbaringsboken er en bok i SYMBOLER, men Kristne insistere på at "dette er bokstavelig." Sakens kjærne er det at Gud Far gav Sin Sønn Jesus Kristus i OPPDRAG å VÆRE VERDENS FRELSER - det er Jesus sin OPPGAVE - Han er en FRELSER, men kristne forkynner at Han kommer til å misslykkes - at Han ikke greier å gjennomføre den oppgaven Hans Far satt Ham til. De forkynner rett og slett av Djevelen er den store seierherren - ja, for han får jo tydeligvis tak i flest sjeler skal vi tro hovedstrømmen av kristendom i dag.

Så lenge kristne insisterer på at "Lasarus og den rike mannen" IKKE er en lignelse som forteller oss om to folk som er adskilt fra hverandre, eller at den ikke er en lignelse i det hele tatt, eller i alle fall at del 5 av denne lignelsen ikke er en lignelse, men plutselig bokstavelig, så kommer aldri denne de gode nyhetene til å bli forkynt.

Dette ble langt. Regner ikke med at jeg trenger fortelle DEG disse ting VAR, men kanskje ved Guds Nåde er det noen sannhetssøkere der ute som leser dette, gjør som brødrene i Berøa og sjekker skriftene NØYE for å se om det har seg slik som det er blitt forkynt, før man evt senker jernporten rett ned og avfeier alt som ikke stemmer overens med ens egen forståelse eller hva en har lært, som vranglære. Gud velsigne deg VAR for at du ikke skammer deg over evangeliet, men forkynner Guds Ord om verdens frelser i frimodghet, i tråd med sunn lære. Biblene er FULLE av gode nyheter, men det er ikke alle som liker gode nyheter. Som en broder en gang sa: "Kristne ELSKER sitt helvete." Ordet helvete (norrønn: hel viti, som fra i norrønn MYTOLOGI - hedensk religonspraksis folkens) har INGENTING i biblene å gjøre, men de mange ordene BAK denne feilaktige oversettelsen har masse å fortelle oss.


Gud velsigne dere alle folkens! Det går an å ELSKE alle selv om man ikke liker hva ALLE forkynner.

1. tim 4:9-11

"Dette er et TROVERDIG ord og VEL VERDT Å MOTTA, det er derfor vi STRIR og LIDER HÅN. For vi har satt vårt håp til den levende Gud, som ER ALLE menneskers frelser, SÆRLIG (ikke kun, men SÆRLIG) de som tror. Dette skal du PÅLEGGE og LÆRE.

Guds fred!